Istraživački centar za odbranu i bezbednost poziva

Stručnu javnost, državne organe i institucije, organizacije civilnog društva, novinare, studente, kadete i sve zainteresovane građane da prisustvuju konferenciji ,,ČIME SU NAS BOMBARDOVALI 1999?”

O bombardovanju 1999 godine i posledicama koje su nastale posle njega napisan je veći broj novinskih članaka, naučnih radova, knjiga itd. Mi smo sada okupili stručna lica, koja su se kroz svoj rad bavila ovom temom, kako bismo na jednom mestu kroz tematska predavanja dali različite poglede.Poseban akcent na ovoj konferenciji biće na posledicama koje su nastupile zbog bombardovanja osiromašenim uranijumom odnosno na zdravstvenim posledicama. Da li je osiromašeni uranijum glavni krivac za porast broja obolelih od raka? Želimo da stvorimo mogućnost da stručna javnost, studenti i građani Srbije čuju različite odgovore na ovo pitanje.

Na konferenciji će govoriti:

Profesor KPA dr Dalibor Kekić,
Naučni savetnik instituta Vinča dr Ilija Plećaš,
Epidemiolog prof. dr Zoran Radovanović,
Radiolog prof. dr Slobodan Čikarić,
General u penziji Slobodan Petković,
Prof dr. Danica Grujičić,
Balističar dr Mirjana Lukić Anđelković,
Primarijus dr Radomir Kovačević

Neke od tema su:

,,Biološki rat,”Čuvanje i priprema za konačno rešenje problema za Osiromašeni Uranijum nakom 1999.g” ,, Zablude o zdravstvenim posledicama NATO agresije”. Milosrdni anđeo, uranijum i rak u Srbiji” ”Radiološka i hemijska kontaminacija SR Jugoslavije (R.Srbije) u NATO agresiji 1999.godine” – ,, Hemijski rat protiv Srbije tokom agresije NATO pakta 1999 godine” -,,Istina o uranu”.

Sve zainteresovane slusaoce pozivamo da se najkasnije do 30.11.2016 prijave putem e-maila: jasmina.andric@istrazivackicentarob.com

Organizator konferencije( ispred Istraživačkog centra za odbranu i bezbednost):
Jasmina Andrić
063/88-64-733
Miloš Tišma
predsednik
066/000-994