Miloš Tišma je diplomirao na Fakultetu bezbednosti Univerziteta u Beogradu, studijama civilne zaštite i zaštite životne sredine.

Miloš je aktivno radio na pitanjima bezbednosti (bezbednosna kultura mladih, ljudskoj bezbednosti, međunarodnoj bezbednosti) od početka svojih studija i kasnije kroz organizacije civilnog društva. Prošao je kroz razne treninge koje se tiču menadžementa upravljanja projektima, bezbednosti ,strategije , odbrane, medjunarodnih odnosa, prevenicji ekstremizma, pisanja projekata, radom u međunarodnoj sredini, komunikaciji i rada u OCD. Bio je dugogodišnji aktivan član Evropskog studenskog foruma gde je na raznim dogadjajima koje je organizovao učestvovao i doprineo radu sa preko 1000 predstavnika mladih iz 250 gradova Evrope .

Učestvovao je u istraživačkom radu centra, napisao više radova iz oblasti bezbednosti i razvija programe edukacije koje centar sprovodi.

Poseduje dugogodišnje iskustvo u edukaciji, učestvuje kao predavač u obukama centra i na projektu obrazovanje mladih za bezbednost. Takođe je predavač u okviru osnovne obuke pripadnika privatnog obezbedjenja za vršenje poslova bezbednosti.

Alumni je AEGEE-Beograda i Saveza Studenata Beograda.
Učestvovao je u mnogim projektima i u okviru Istraživačkog centra za odbranu i bezbednost kao koordinator.

Učestvovao je na velikom broju seminara,konferencija i naucnih skupova.

Govori engleski i francuski jezik