Saopštenje za javnost povodom „Belgrade Beer Fest“ događaja

Preporuke-u-slucaju-akutnih-zdravstvenih-problema-i-vanrednih-situacijaIstraživački centar za odbranu i bezbednost iskazuje potrebu da skrene pažnju javnosti na bezbednost i bezbednosnu kulturu, povodom početka muzičkog festivala ,,Belgrade Beer Fest”, koji će se održavati u Beogradu od 17. do 21. avgusta ove godine.

„Belgrade Beer Fest“ je muzičko-pivski festival koji okuplja veliki broj ljudi svake godine i kao takav spada u najposećenije festivale u ovom delu Evrope. Kao i kod drugih masovnih okupljanja uvećani su rizici i pretnje bezbednosti poput prekomerne upotrebe alkoholnih pića, narušavanje javnog reda i mira u većem obimu, narušavanja lične bezbednosti i bezbednosti imovine, opasnosti od terorističkih napada itd.
Ovom prilikom bismo želeli da pozovemo građane da se ponašaju primereno javnim skupovima, da se trude da ne ugrožavaju kako svoju tako i tuđu bezbednost i da u slučaju opasnosti postupaju bez panike i neishitreno.
Kako bismo doprineli širenju bezbednosne kulture izradili smo praktična uputstva za ponašanje u slučaju nekih od navedenih opasnosti.

U prilogu možete pogledati preporuke za bezbedno ponašanje na javnim događajima i manifestacijama.

Preporuke:

Preporuke u slucaju akutnih zdravstvenih problema i vanrednih situacija

Preporuke u slucaju kradje

Preporuke u slucaju teroristickog akta

Preporuke za odgovorno konzumiranje alkohola

Brojevi hitnih službi

192-Policija

193-Vatrogasci

194-Hitna Pomoć