it-security-banner

 

Istraživački centar za odbranu i bezbednost organizuje specijalizovanu obuku u oblasti sajber bezbednosti i bezbednosti informacija.

Da li su Vaše informacije ili informacije vaše kompanije bezbedne? Na šta trebate da obratite pažnju kako se ne bi upecali na internet prevare,  kako da prepoznate i  sprečite napade malicioznih programa? Broj sajber žrtava je značajno porastao tokom zadnjih godina. Ne dozvolite da i Vi postanete jedna.

DA LI SU VAŠE INFORMACIJE ILI INFORMACIJE VAŠE KOMPANIJE BEZBEDNE?

U ovom kursu posvetićemo pažnju kako pojedincima tako i radu u firmama sa posebnim osvrtom na ISO standarde u grupi 27 000. Kroz predavanja i praktičan rad ćete naučiti osnove sajber bezbednosti, informacione bezbednosti, kako da napravite svoju politiku bezbednosti u sajber prostoru i najbolje načine zaštite.

Bezbednost informacija, podataka i baze je postala jedna od najznačajnijih resursa savremenih država, preuzeća pa čak i pojedinca. Ova bezbednost je sve više ugrožena mnogobrojnim vrstama podmuklih napada koji za cilj imaju obaranje sistema, krađu poverljivih podataka, identiteta pojedinaca, nelegalno kontrolisanje transakcija i direktno mogu uništiti reputaciju državnih ustanova,preduzeća ili pojedinca.
Najveći broj zloupotreba dešava se putem socijalnog inženjeringa – društvenih mreža, prijavljivanja na mejling liste, ostavljanja poverljivih podataka na raznim sajtovima.

Da li znate kako da se zaštitite od nedozvoljenog pristupa podacima i izbegnete curenje poverljivih podataka, ali i šta da učinite ako se to ipak dogodi? Kako postupiti prilikom zloupotrebe platnih kartica ili podataka sa USB uređaja?

Da li ste dovoljno zaštitili Wi-fi mrežu? Da li ste zaštitili svoju bazu podataka o kupcima i klijentima, i izbegli rizik krađe koja Vam može naneti veliku materijalnu štetu? Koji od načina i vrsta bekapa koristite?

U specijalnom programu obuke koji smo pripremili za Vas u saradnji sa renomiranim stručnjacima saznajte koje su vrste bezbednosti i zaštite IT sistema, preventivne mere kao i kako da pravilno postupite u incidentima.

CENA KURSA:

3200 din.

Maksimalan broj prijavljenih po grupi je 10.

Prijave slati na mail: obuke@istrazivackicentarob.com

Obuka ,,Kompjuterska zaštita i zaštita podataka

Uspešno održana obuka na kojoj su se polaznici upoznali sa osnovama sajber bezbednosti, zaštite kompjutera i zaštite podataka. Uz edukatore centra, predavanje i praktičnu nastavu održao je IT stručnjak Nikola Stojić. Zahvaljujemo se svima na interesovanju i vidimo se na sledećim obukama ICOB-a.