Predavanje dr Milana M. Milosavljevića

22.12.2014. Na poziv predsedništva OpenLink Grupe, članovi Istrazivačkog centra za odbranu i bezbednost učestovovali su u debati koja je usledila nakon predavanja dr Milana M. Milosavljevića.

Skup je pozdravio predsednik OpenLink Grupe Miloš Jovanović i potpredsednici, gde su gostima i zvanicama predstavili misiju, vizije, institut i akademiju OpenLink Grupe, kompaniju OpenLink Services i svečano pozdravili predavanje redovnog profesora Univerziteta u Beogradu i gostujućeg profesora na Cornell University i University of Paris – Sorbonne dr Milana M. Milosavljevića, koji je jedan od vodećih svetskih stručnjaka za inovacije u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i član Savetodavnog odbora OpenLink Grupe.

U predavanju „Radikalno novo ili kako nemoguće učiniti mogućim“ biće izložene osnove fenomena radikalno novog, kao ključa opstanka na savremenom globalnom tržištu.

„Tradicionalno znanje kao repetitivno i prenosivo više nije osnova koja garantuje kompetitivnost i ekonomsku efikasnost. Fenomenološka dekonstrukcija radikalno novog dovodi nas u blizinu sasvim novih disciplina, kao što su hermetika, a novi metodološki pristup u blizinu nemogućeg kao polazišta tzv. konkreativnih procesa“, ističe prof. Milosavljević.

Da li Srbija može biti dobro mesto za ove revolucionarne promene.

Misija OpenLink Grupe usmerena je ka osnaživanju saradnje i delovanja ljudi iz različitih sektora, sa raznovrsnim znanjima i resursima, kako bi zajedničkim snagama brže i efektnije odgovorili na aktuelne potrebe društva.