Istraživanje “Obavezno služenje vojnog roka u Srbiji” i promocija magazina “Odbrana i bezbednost”

ISTRAŽIVANJE ,,OBAVEZNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA  U SRBIJI” I PROMOCIJA MAGAZINA ODBRANA I BEZBEDNOST

Istraživački centar za odbranu i bezbednost je od januara do maja 2018. godine sproveo istraživanje na temu uvođenja obaveznog služenja vojnog roka u Srbiji. Istraživanje je sprovedeno u 11 opština i gradova u Srbiji. Ukupan uzorak u istraživanju je 1117 ispitanika, a specifično je da je istraživanje  rađeno i po polu i po starosnoj dobi. Dopunski deo istraživanja sproveden je putem magazina Odbrana i Bezbednost.

Magazin ODBRANA I BEZBEDNOST  je medij, koji je osnovao i pokrenuo Istraživački centar za odbranu i bezbednost 2017 godine. Magazin je namenjen svima koje interesuju sfere odbrane i bezbednosti. Cilj ovog medija je promocija naučnog rada u ovim oblastima kao i približivanje odredjenih tema široj publici.

Ovim povodom Istraživački centar za odbranu i bezbednost organizuje konferenciju za medije i sve zainteresovane građane.

TEME:

-Promocija magazina Odbrana i Bezbednost

Govore:

Jasmina Andrić– Urednik magazina Odbrana i Bezbednost

Prof dr. i general u penziji Božidar Forca- Kolumnista magazina

 

-Predstavljanje rezultata istraživanja o ponovnom uvđenju obaveznog vojnog roka u Srbiji

 

Govore:

Jasmina Andrić– ispred ICOBA

Državni sekretar Aleksandar Živković– Ministarstvo odbrane

General-major u penziji Vidosav Kovačević– podpredsednik SUBNOR-a

Konferencija za medije će se održati u ponedeljak 18. juna sa početkom u 11:00h u Press centru UNS-a (Knez Mihailova 6). Pozivamo sve zainteresovane za ove teme da nam se pridruže. Dobrodošli!