DEVETA GODINA RADA ISTRAŽIVAČKOG CENTRA ZA ODBRANU I BEZBEDNOST

Danas, 9 godina nakon osnivačke sednice Istraživačkog centra za odbranu i bezbednost koja je održana na Vojnoj Akademiji u Beogradu, centar je prepoznat od stručne, naučne i opšte javnosti kao organizacija od poverenja. Od istraživanja koja su značajno uticala na donosioce odluka u Srbiji, preko obuka građana iz oblasti bezbednosti i prakse za studente do izdavačke delatnosti koja je postala široko poznata kroz magazin Odbrana i bezbednost, ICOB je premašio inicijalna očekivanja, postavši nešto više od onog kako je zamišljen pre devet godina. Od 2016. godine ICOB je doživeo uspešan razvoj sa jačanjem novog upravnog kadra, nakon čega je pokrenut i stručan medij Odbrana i bezbednost 2017. godine.

Prisustvo naših članova u medijima i njihovo učestvovanje na skupovima širom sveta učvrstili su prepoznavanje centra kao stručne organizacije. Akreditacije i saradnja sa privredom istakle su značaj znanja centra za poslovanje. Kroz rad sa lokalnim zajednicama ojačali smo otpornost društva na bezbednosne rizike, izazove i pretnje širom Srbije. Nažalost zbog epidemije korona virusa i donetih mera Vlade Srbije, proslava godišnjice osnivanja će sačekati sledeću, jubilarnu 10 godinu.

Želimo da se zahvalimo svim saradnicima, poslovnim partnerima, institucijama države Srbije, polaznicima, praktikantima i pripravnicima koji su nam ukazali poverenje.

Puni zahvalnosti,

ICOB TIM